Waar moet je op letten bij de aanschaf van een backpack

Nieuwe Backpack kopen, backpacks, bakcpackers - CC0 Public Domai

Ga je binnenkort een nieuwe backpack kopen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Bekijk hier een overzicht met de beste tips voor het kopen van een nieuwe backpack.

Een nieuwe backpack kopen

Je gaat binnenkort op reis en bent op zoek naar een nieuwe backpack. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Dit hangt helemaal af van je lichaamsbouw, het budget en wat je tijdens je reis gaat doen. Bekijk hier de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe backpack.

2. Koop een backpack van goede kwaliteit

Een backpack koop je niet voor één keer. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk met je nieuwe rugtas doen. Het is erg vervelend wanneer stiksels, naden en ritsen kapot gaan tijdens je reis. Koop daarom een rugtas van goede kwaliteit en kies dus niet meteen voor de goedkoopste.

3. Past je backpack bij je lichaamsbouw?

Check bij het kopen van je nieuwe backpack of deze bij je lichaamsbouw past. Een backpack die te groot is, zal op de verkeerde plaatsen steunen. Hierdoor kun je last krijgen van je rug. Een backpack die te klein is, zit vanzelfsprekend ook niet lekker.

TIP: Er zijn speciale backpacks voor vrouwen en lange mensen te koop.

4. Wat kost een goede backpack?

Wanneer je op zoek bent naar een backpack van fatsoenlijke kwaliteit, moet je rekening houden met een bedrag tussen de € 100,- en € 250,-. Het is trouwens een goed idee om je backpack in de uitverkoop te kopen. Dit kan alweer een hoop geld schelen.

1. Wat is de ideale grootte van je backpack?

De ideale grootte van je backpack hangt onder andere af het doel en de bestemming van je reis.

  1. Kleine Backpack: Wanneer je naar een tropische bestemming gaat, heb je minder kleding nodig. Dan zal een kleine backpack met een inhoud van 50 tot 65 liter genoeg zijn.
  2. Kleine Backpack: Wil je tijdens je reis ook naar koudere gebieden afreizen? Dan heb je meer ruimte nodig voor warme kleding. Een backpack tussen de 65 en de 80 liter zal dan voldoen.
  3. Grote Backpack: Wanneer je gaat kamperen en trekken heb je vaak een grotere rugtas nodig voor kampeerspullen. Een backpack met een volume van 80 tot en met 100 liter is dan een prima keuze.

5. Hoe kan ik zo lang mogelijk gebruik maken van mijn nieuwe backpack?

Je hebt een nieuwe backpack gekozen? Nu wil je natuurlijk lang van je nieuwe tas gebruik kunnen maken. Allereerst is het handig om je backpack waterproof te maken. Met een regenhoes houd je je rugtas langer mooi en bescherm je de inhoud tegen regen en natte boottochten. Een flightbag is weer super handig voor bescherming van je tas tijdens vluchten. Een kabelslot is erg geschikt om je tas tijdens bus- en treinreizen tegen diefstal te beschermen.

 

Waren de bovenstaande tips handig? Volg Backpack Hacks dan op Facebook of kijk hier voor een overzicht met meer Tips & Tricks voor op reis.

The following two tabs change content below.
Djuna Vaesen, Travel Blogger bij Backpackhacks.nl

Geef een reactie