Waarom je een elastische waslijn mee moet nemen op reis

Elastische Waslijn - Bron Bol

Oké, het klinkt misschien niet als een van de eerste items die je aanschaft voordat je op reis gaat. Toch is een elastische waslijn super handig tijdens het backpacken.

Neem een waslijn mee in je backpack

Waarom zou ik zo’n ding meenemen, hoor ik je denken. Nou hier komt ie: Wanneer je in een hostel of hotel weinig ruimte hebt om je natte handdoek en kleding te drogen, neemt dit meer tijd in beslag dan normaal. Heb je alle tijd? Dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar ben je op doorreis? Dan gaat alle vochtige kleding dus zo je backpack in.

Het resultaat na een busreis van acht uur: Rugtas ruikt naar natte hond.

Waarom je een elastische waslijn moet meenemen:

  1. Met een elastische waslijn kun je overal een drooglijn spannen voor je natte was tijdens het reizen. Doordat de lijn elastisch is kan hij elke lengte aannemen.
  2. Je was droogt sneller.
  3. Je bespaart geld: Droge kleding/handdoek stinkt minder snel dus kan nog een extra ronde mee voordat je het laat wassen.
  4. De drooglijn neemt weinig ruimte in beslag.
  5. De waslijn weegt minder dan die stinkende natte handdoek die anders in je tas zou zitten.
  6. Dankzij de haakjes aan de uiteinden kun je de waslijn overal aan vastmaken. Denk bijvoorbeeld aan het stapelbed in een dorm, tussen meubels in, aan een deurpost etc.
  7. Geen backpack die naar natte lassie ruikt.

Conclusie: gewoon super handig!

De elastische waslijn wordt nu vooral gebruikt door zeilers en kampeerders. Maar voor backpackers is het eigenlijk ook super handig. Gewoon inpakken dus!

TIP: Ben je op zoek naar meer handige items om mee te nemen op reis? Kijk hier voor een complete inpaklijst voor je backpack vakantie.

 

Waren de bovenstaande tips handig? Volg Backpack Hacks dan op Facebook of kijk hier voor een overzicht met meer Tips & Tricks voor op reis. Heb je zelf een goede tip? Deel het in de comments!

The following two tabs change content below.
Djuna Vaesen, Travel Blogger bij Backpackhacks.nl

1 gedachte over “Waarom je een elastische waslijn mee moet nemen op reis”

Geef een reactie