Zo maak je je backpack waterproof en/of waterafstotend

Maak je backpack waterproof - Bron (CC0 Creative Commons)

Tijdens het reizen leef je voor lange tijd uit je rugtas. Een goed idee dus om je spullen te beschermen tegen regen, vuil en kletsnatte boottochtjes. Lees hier hoe je je backpack waterproof en waterafstotend kunt maken.

Hoe maak je je backpack waterproof?

Hoe kun je je backpack zo goed mogelijk beschermen tegen nattigheid en vuil? Hier wat handige hacks op een rijtje:

1. Smeer je backpack in met Bijenwas of waterproof spray

Maak je backpack waterproof door hem in te smeren met bijenwas of waterproof spray. Dit is waterafstotend dus helpt de inhoud van je backpack droog te houden. Bijenwas en waterproof spray kun je trouwens ook gebruiken voor het waterdicht maken van je schoenen voorafgaand aan een hike.

2. Maak de naden van je backpack waterdicht met Seam Sealer

Seam Sealer is een goedje dat je op de naden van je backpack kunt smeren voor een waterafstotend laagje. Het zit in een klein potje en kun je dus handig meenemen indien je voor langere tijd op reis gaat.

  • TIP: Seam Sealer is trouwens ook erg handig voor de naden van je tent, regenkleding, schoenen etc.

3. Gebruik een regenhoes/regencover voor backpack

Een regenhoes is super handig voor het beschermen van je backpack tegen regen en vuil. Verder kun je met een regenhoes ook alle losse koordjes, riemen en touwtjes verbergen tijdens vluchten. Dit vergroot je kans dat de tas bijvoorbeeld niet ergens blijft haken op een bagageband op de luchthaven

  • TIP: Stop je backpack en/of regenhoes nooit in de wasmachine! Hiermee verwijder je de beschermende waterafstotende laag in de stof.
  • TIP: Koop je regenhoes in een opvallende kleur. Dan ben jij sowieso de eerste die zijn backpak kan terugvinden op de bagageband.
  • TIP: Voor extra bescherming: gebruik (waterdichte) Packing Cubes.

SUPERTIP: Ben je op zoek naar meer handige items om mee te nemen op reis? Kijk hier voor een complete inpaklijst voor je backpack vakantie.

The following two tabs change content below.
Djuna Vaesen, Travel Blogger bij Backpackhacks.nl

2 gedachten over “Zo maak je je backpack waterproof en/of waterafstotend”

  1. Pingback: Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe backpack

Geef een reactie